Kunstkabinetje met slingerlijswerk en ingelegd parelmoer. Vermoedelijk vervaardigd door Herman Doomer rond 1630 in Amsterdam. 

Restauratie uitgevoerd in 2017.

Het kabinetje had veel los fineer en lijstwerk. De slingerlijsten rondom de laden zijn bij eerdere restauratie vervangen door machinaal gemaakte zwart gebeitst lijstwerk met rechte profielen. Voor de restauratie is gekozen om de oude (niet originele lijstjes) te verwijderen en te vervangen door handmatig gereconstrueerde ebben slingerlijst werk. Voor de vervaardiging van het nieuwe lijstwerk is gebruik gemaakt van een speciaal gefabriceerde slingerlijst schraapslede, zoals dat ook in de 17e eeuw werd vervaardigd. Het apparaat is gemaakt naar een voorbeeld dat gebaseerd is op een 17e eeuws ontwerptekening van een slingerlijstmachine (De Encyclopedie 1751 – 1772, Denis Diderot).,.

Voor het vastlijmen van de losse delen ebben- en violetfineer zijn de meeste delen fineer geheel losgenomen en afzonderlijk gereinigd van oude lijmresten alsook de lijmresten op het blindhout.  De afwerking is voorzichtig gereinigd met ethanol. Daarna zijn alle ebbenhouten onderdelen opgepolijst met lijnolie en houtskoolpoeder. Het gehele oppervlak is zeer licht met bijenwas opgepoetst tot en lichte glans.